Startside    menu

 
Andebryst stegt i ovn
med æbler, svesker og appelsin
2 personer
Ovntemperatur: 200o C.
Tid i ovn: ca. 50 min.
 
1 andebryst, gerne Berberi, ca. 300 g
2 æbler, gerne Ingrid Marie eller Cox’s Orange
10 – 12 svesker uden sten
1 appelsin
 
 
Æblerne skrælles, befries for kernehus og skæres i både.
Appelsinen skæres over, den ene halvdel  skæres i skiver, skær skrællen fra.
Den anden halvdel presses.
 
I et lille let smørsmurt ovnfast fad lægges æbler, svesker og appelsinskiver.
 
Andebrystet, der skal være optøet, ridses let, drysses med salt og peber.
Lægges hen over frugterne og stilles i den forvarmede ovn. Et par gange i løbet af stegetiden hældes det over med appelsinsaft. Efter stegning tages brystet op og hviler tildækket ca. 10. min.
Skæres i tynde skiver og serveres med frugterne.
 
Det smager dejlig med små brunede kartofler.
Giv evt. flûtes til.
 

Hit Counter