Startside

Gåsesteg

Man beregner ca. 3/4 kg gås pr. person.

Stegetiden ved langtidsstegning ved 160oC er 1 time pr. kilo.

Bruning er sædvanligvis ikke nødvendig.

 

1 gås, ca. 5 kg

2 tsk. salt

1 tsk. st. peber

200 g æbler, skåret i både (eks. coxorange)

150 g svesker, gerne uden sten

evt. 100 g perleløg

endvidere 1-2 dl fløde til sauce

  1. Klip vingespidser af gåsen og læg til side tillige med hals, overflødig halsskind, kråse, hjerte og evt. lever.

  2. Gnid gåsen indvendig med salt og peber. Fyld med æbler og svesker, evt. perleløg.

  3. Luk med kødnåle.

  4. Gnid med 1-2 spsk. salt udvendig og læg gåsen på risten over bradepanden med brystet opad.

  5. Hæld 1 ltr. kogende vand i bradepanden og ….lad gåsen være i fred i ovnen og luk ikke op for tit, så varmen slipper ud, men…..den må aldrig stege tør.

  6. Hæld sky og fedt fra, skum fedtet og brug skyen til sauce.

  7. Sauce: vingespidser, hals, halsskind og indmad dækkes med vand tilsat lidt salt og 3-4 hele peberkorn samt ½ suppevisk. Koges ca. 1 time og suppen sies gennem et klæde. Blandes med skyen fra bradepanden. Jævnes, smages til med fløde og farves med kulør

  8. Hals og indmad kan lægges ved gåsen i ovnen, resten kasseres.

  9. Skær gåsen ud ved bordet, det er mere festligt.

  10. Servér med brunede kartofler og rødkål. Giv kogte kartofler og saucen hertil,

Hit Counter